درست است که روزی تقسیم شده است و تلاش و کوشش در بدست آوردن آن نقش اصلی را دارد ولی برخی گناهان تلاش و سعی را هم بیاثر میکند و باعث میشود که از سهم روزی انسان کاسته شود. آن گناهان عبارت است از:
اظهار نداری
اظهار الفقر؛ خود را فقیر نشان دادن
با همه کاستی باید قبول کرد که در طول سی سال انقلاب تغییرات فراوان در زندگی مردم ایجاد شده و غالب مردم وضعشان بهتر شده است ولی متأسفانه عادت و رسم بر این است که عدّهای بنا دارند همیشه خود را فقیر و ندار جلوه دهند و هیچگاه حاضر نمیشوند نعمتهای الهی را به زبان بیاورند، اثر این گونه فقرنمایی کم شدن رزق و روزی است.
نماز عشاء را نخواندن
والنّوم عن العتمة؛نماز عشاء را نخوانده خوابیدن
کلاً استخفاف به نماز عامل بیبرکتی و کم شدن رزق است. در میان نمازها، ترک نماز عشاء و صبح نقش بیشتری در کم شدن رزق و بیبرکتی دارد. درباره نماز صبح و قضا نمودن آن فرمود: و عن صلاة الغداة؛ خواب ماندن از نماز صبح.
سبک شمردن نعمتها
واستحقار النعم؛ حقیر شمردن نعمتهای الهی
تک تک نعمتهای الهی برای انسان نقش حیاتی دارد، همین هوا را توجّه کنید که خیلیها اصلاً جزو نعمتهای الهی به حساب نمیآورند، وقتی هوا را آلوده کردند قدر آن را میفهمند و همین طور سلامتی و...
حقیر و کوچک شمردن نعمتها، نعمتها را از دست انسان میگیرد.
از خدا شکایت کردن
برخی بندهها بجای بندگی به خداوند (نعوذ باللّه) میخواهیم به خدا خدایی یاد بدهیم و به او میگوییم که اگر فلان گونه میکردی بهتر بود و هرگاه زبان به شکایت و گلایه باز میکنیم و حال آن که باید توجّه داشته باشیم خداوند قادر مطلق دانا و حکیم مطلق است. دادنهای او از سر حکمت است و ندادنهای او نیز از سر حکمت. ضرر شکایت از خداوند متوجّه شخص شاکی میشود و رزق و روزی او کم میشود. امام سجاد(ع) فرمود: وشکوی المعبود عزّ و جلّ؛ و شکایت نمودن از معبود(خدای) عزیز و جلیل خویش (که روزی انسان را کم میکند).
برچسبها: رزق و روزی،گناه موجب کم شدن رزق،استغفار جهت افزایش روزی